Nieuws

01-05-2018

Halyard Health, Inc. voltooit verkoop van S&IP-activiteiten

ALPHARETTA, (Georgia, VS), 1 mei, 2018 /PRNewswire/ -- Halyard Health, Inc. heeft vandaag de voltooiing bekendgemaakt van de eerder aangekondigde verkoop van zijn S&IP-activiteiten aan Owens and Minor, Inc., ter waarde van 710 miljoen dollar. Halyard is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop, circa 600 miljoen dollar, aan te wenden om de bestaande kredietfaciliteit 'Term Loan B' af te betalen en interne investeringen, fusies en overnames te financieren.

“Door de verkoop van S&IP zal ons bedrijf veranderen in een gefocust, pure-play bedrijf in medische hulpmiddelen met een duidelijke strategie voor solide omzet- en winstgroei”, zegt Joe Woody, CEO van Halyard. “Met de extra financiële capaciteit zullen we onze tweeledige groeistrategie financieren, die gericht is op productinnovatie en strategische fusies en overnames, en die de basis vormt voor uitstekende commerciële prestaties.”

Over Halyard Health
Halyard Health is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op het leveren van uitstekende medische hulpmiddelen ter verbetering van de levenskwaliteit van patiënten, met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals het terugdringen van het gebruik van opiaten en het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De gerenommeerde merken van Halyard worden in meer dan 90 landen ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.nl.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat informatie die bestaat uit of is gebaseerd op 'toekomstgerichte verklaringen', zoals bepaald in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen en verwachtingen van het management. Ze zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in dergelijke verklaringen worden genoemd of geïmpliceerd. Toekomstgerichte verklaringen zijn alle mededelingen die niet uitsluitend betrekking hebben op historische of actuele gebeurtenissen en doorgaans kunnen worden herkend aan het gebruik van onder meer termen als ‘zouden’, ‘van mening zijn’, ‘zullen’, ‘verwachten’, ‘ramen’, ‘inschatten’, ‘anticiperen’, ‘plannen’ of ‘voortzetten’ en soortgelijke uitdrukkingen. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot: verslechtering van economische omstandigheden waardoor de vraag naar onze producten afneemt; algehele prijsdruk inclusief kostenbesparende maatregelen met een negatief gevolg voor de prijs van of vraag naar onze producten; uitvoering van de afsplitsing van S&IP; veranderingen in wisselkoersen; veranderingen in wet- en regelgeving; onverwachte problemen naar aanleiding van klinische studies en andere onderzoeken die gevolgen hebben voor de goedkeuring van nieuwe producten door de U.S. Food and Drug Administration; veranderingen met betrekking tot de vergoedingsniveaus van derden; een aanzienlijke toename van productaansprakelijkheidsclaims; de gevolgen van gerechtelijke onderzoeken en procedures en compliancerisico's; de gevolgen van hervormingen in het Amerikaanse zorgsysteem; veranderingen in de financiële markten; en veranderingen met betrekking tot concurrentie in de markt. Meer informatie over deze en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige resultaten is beschikbaar in onze SEC-registraties, inclusief ons recentste formulier 10-K en de kwartaalrapportages op formulier 10-Q.