Nieuws

01-05-2018

Halyard Health verandert zijn naam in Avanos Medical, Inc.

Een complete rebranding die past bij de nieuwe producten, mensen en
processen waarmee we onze altijd vernieuwende activiteiten uitvoeren

ALPHARETTA, GA, Verenigde Staten, 1 juni 2018 /PRNewswire/ -- Halyard Health, Inc. , een vooraanstaande producent van medische hulpmiddelen, heeft vandaag bekendgemaakt dat de naam van het bedrijf wordt gewijzigd in Avanos Medical, Inc ('Avanos'). Het streven van Avanos is om de beste te zijn op het gebied van patiëntenherstel zodat patiënten snel weer volop van het leven kunnen genieten. De naam is afgeleid van de woorden 'advanced' en 'innovation' en benadrukt de focus van het bedrijf op snelle innovatie voor betere en duurzamere resultaten voor patiënten.

Avanos levert baanbrekende therapieën en oplossingen voor pijnbestrijding en chronische zorg. Het bedrijf zet zich volledig in voor het verder verbeteren van medische hulpmiddelen, om te voldoen aan nog onvervulde medische behoeften en om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.

Joe Woody, CEO van Avanos: "Na de verkoop van S&IP is Avanos nu exclusief gericht op medische hulpmiddelen. Avanos richt zijn blik op de toekomst en kan strategisch investeren in baanbrekende innovatie en acquisities in aantrekkelijke markten."

"Deze rebranding past bij onze gestroomlijnde manier van werken en onze inspanningen voor het leveren van de allerbeste oplossingen voor patiënten", vervolgt Woody. "We gaan samen met onze getalenteerde mensen hard aan de slag om Avanos in de komende jaren als marktleider te positioneren."

De naamswijziging van Halyard in Avanos wordt van kracht op 30 juni 2018. Als gevolg daarvan zullen de aandelen van het bedrijf op de New York Stock Exchange niet meer worden verhandeld onder tickercode 'HYH', maar onder tickercode 'AVNS'.

Over Halyard Health
Halyard Health is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op het leveren van uitstekende medische hulpmiddelen ter verbetering van de levenskwaliteit van patiënten, met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals het terugdringen van het gebruik van opiaten en het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De gerenommeerde merken van Halyard worden in meer dan 90 landen ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.nl.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat informatie die bestaat uit of is gebaseerd op 'toekomstgerichte verklaringen', zoals bepaald in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen en verwachtingen van het management. Ze zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in dergelijke verklaringen worden genoemd of geïmpliceerd. Toekomstgerichte verklaringen zijn alle mededelingen die niet uitsluitend betrekking hebben op historische of actuele gebeurtenissen en doorgaans kunnen worden herkend aan het gebruik van onder meer termen als ‘zouden’, ‘van mening zijn’, ‘zullen’, ‘verwachten’, ‘ramen’, ‘inschatten’, ‘anticiperen’, ‘plannen’ of ‘voortzetten’ en soortgelijke uitdrukkingen. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten genoemd in deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: verslechtering van economische omstandigheden waardoor de vraag naar onze producten afneemt; algehele prijsdruk inclusief kostenbesparende maatregelen met een negatief gevolg voor de prijs van of vraag naar onze producten; veranderingen in wisselkoersen; veranderingen in wet- en regelgeving; onverwachte problemen naar aanleiding van klinische studies en andere onderzoeken die gevolgen hebben voor de goedkeuring van nieuwe producten door de U.S. Food and Drug Administration; veranderingen met betrekking tot de vergoedingsniveaus van derden; een aanzienlijke toename van productaansprakelijkheidsclaims; de gevolgen van gerechtelijke onderzoeken en procedures en compliancerisico's; de gevolgen van hervormingen in het Amerikaanse zorgsysteem; veranderingen in de financiële markten; en veranderingen met betrekking tot concurrentie in de markt. Meer informatie over deze en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige resultaten is beschikbaar in onze SEC-registraties, inclusief ons recentste formulier 10-K en de kwartaalrapportages op formulier 10-Q.