Nieuws

29-05-2018

Halyard Health maakt overname bekend van CoolSystems, Inc., handelend onder de naam Game Ready®

De pijnbestrijdingsproducten en revalidatietherapieën van Game Ready zorgen voor een verdere uitbreiding en verbreding van Halyard's portfolio met pijnbestrijdingsproducten zonder opiaten.

Met deze transactie breidt Halyard zijn aanwezigheid in de markt voor orthopedische hulpmiddelen en sportgeneeskunde verder uit en ontstaan aanzienlijke crosssellingkansen.

ALPHARETTA, Ga.5 juni 2018 /PRNewswire/ -- Halyard Health, Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van het merk Game Ready van CoolSystems, Inc., de marktleidende leverancier van systemen voor koudetherapie en compressietherapie, voor een totaalbedrag van 65 miljoen dollar.

Game Ready ontwikkelt, produceert en verhandelt de Game Ready® productlijn. Het betreft producten die worden gebruikt voor pijnbestrijding en revalidatie van patiënten die herstellende zijn van orthopedische chirurgie of sportblessures. De productlijn, die een aanvulling is op het huidige pijnbestrijdingsportfolio van Halyard, omvat onder andere: het GRPro® 2.1 koude- en compressietherapiesysteem, het Med4 Elite™ multimodale therapeutische apparaat, ATX® Wraps en diverse productaccessoires.

De innovatieve producten van Game Ready hebben een goede reputatie in de medische wereld. De klanten van het bedrijf zijn een aantal van de voornaamste orthopedische ziekenhuizen en sportorganisaties ter wereld. Dit biedt Halyard meer kansen in de markt voor orthopedische producten en sportgeneeskunde. Het voornaamste product van Game Ready, de GRPro, bestaat uit een mobiele regeleenheid en een scala aan anatomische wikkels en hoezen voor koudetherapie en compressietherapie voor alle lichaamsdelen. Het nieuwe revalidatieproduct van Game Ready, de Med4Elite, is bedoeld voor snelle contrasttherapie met compressie.

Joe Woody, CEO van Halyard: "De overname van Game Ready is een volgende stap voorwaarts voor Halyard, dat zich exclusief wil richten op medische hulpmiddelen. Het past binnen onze missie om doorlopend waarde te genereren voor onze patiënten, klanten en aandeelhouders. Doordat we een combinatie kunnen gaan bieden van de koudetherapieën van Game Ready en ons ON-Q* pijnbestrijdingssysteem, kunnen we ons aanbod van postoperatieve producten zonder opiaten vergroten en onze aanwezigheid in de markt voor orthopedische producten uitbreiden. Door samen te werken kunnen we belangrijke vooruitgang boeken op het gebied van innovatieve therapieën voor chirurgiepatiënten waarin niet of nauwelijks opiaten worden gebruikt – zodat patiënten snel weer volop van het leven kunnen genieten."

De omzet van Game Ready bedroeg in 2017 ca. 35 miljoen dollar. Naar verwachting heeft de transactie geen gevolgen voor de aangepaste verwaterde nettowinst per aandeel over Halyards fiscale jaar 2018, en zorgt deze voor een lichte stijging van de winst in 2019. Halyard bevestigt de verwachte aangepaste verwaterde nettowinst van $1,65 à $1,85 per aandeel voor 2018, die is gebaseerd op de winst uit zowel actuele als vroegere activiteiten.

Halyard beoogt de overname te financieren met liquide middelen en de transactie wordt naar verwachting vroeg in het derde kwartaal afgerond.

Over Halyard Health
Halyard Health is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op het leveren van uitstekende medische hulpmiddelen ter verbetering van de levenskwaliteit van patiënten, met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals het terugdringen van het gebruik van opiaten en het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De gerenommeerde merken van Halyard worden in meer dan 90 landen ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.nl.

Zoals eerder bekendgemaakt verandert Halyard Health met ingang van 30 juni 2018 zijn naam in Avanos Medical, Inc. Op die datum wordt ook de tickercode voor de New York Stock Exchange gewijzigd van 'HYH' in 'AVNS'. De eerste handelsdag met de nieuwe tickercode wordt 2 juli 2018.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat informatie die bestaat uit of is gebaseerd op 'toekomstgerichte verklaringen', zoals bepaald in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen en verwachtingen van het management. Ze zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in dergelijke verklaringen worden genoemd of geïmpliceerd. Toekomstgerichte verklaringen zijn alle mededelingen die niet uitsluitend betrekking hebben op historische of actuele gebeurtenissen en doorgaans kunnen worden herkend aan het gebruik van onder meer termen als ‘zouden’, ‘van mening zijn’, ‘zullen’, ‘verwachten’, ‘ramen’, ‘inschatten’, ‘anticiperen’, ‘plannen’ of ‘voortzetten’ en soortgelijke uitdrukkingen. Dergelijke verklaringen hebben onder andere betrekking op de verwachte groei en andere financiële en operationele gevolgen van de overname van CoolSystems. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten genoemd in deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: verslechtering van economische omstandigheden waardoor de vraag naar onze producten afneemt; algehele prijsdruk inclusief kostenbesparende maatregelen met een negatief gevolg voor de prijs van of vraag naar onze producten; veranderingen in wisselkoersen; veranderingen in wet- en regelgeving; onverwachte problemen naar aanleiding van klinische studies en andere onderzoeken die gevolgen hebben voor de goedkeuring van nieuwe producten door de U.S. Food and Drug Administration; veranderingen met betrekking tot de vergoedingsniveaus van derden; een aanzienlijke toename van productaansprakelijkheidsclaims; de gevolgen van gerechtelijke onderzoeken en procedures en compliancerisico's; de gevolgen van hervormingen in het Amerikaanse zorgsysteem; veranderingen in de financiële markten; en veranderingen met betrekking tot concurrentie in de markt. Meer informatie over deze en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige resultaten is beschikbaar in onze SEC-registraties, inclusief ons recentste formulier 10-K en de kwartaalrapportages op formulier 10-Q.