Nieuws

01-11-2017

Halyard Health, Inc. kondigt de verkoop aan van zijn S&IP-bedrijfstak aan Owens & Minor, Inc. voor $ 710 miljoen

ALPHARETTA, Ga.1 nov. 2017 /PRNewswire/ -- Halyard Health, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met Owens & Minor, Inc. om haar Surgical and Infection Prevention (“S&IP”)-bedrijfstak te verkopen voor $ 710 miljoen. S&IP (Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) biedt zorgvoorzieningen en -oplossingen die gericht zijn op de preventie van gezondheidszorg-gerelateerde infecties.

De verkoop van het S&IP-bedrijfstak versnelt de transformatie van Halyard in een "pure-play" medisch hulpmiddelenbedrijf met marktleidersposities in haar kernfranchises van pijnbestrijding en chronische zorg. Als een groeigericht bedrijf met een unieke focus op medische hulpmiddelen zal het bedrijf goed gepositioneerd zijn om succes te boeken in haar categorieën met een hogere groei en hogere marge. Halyard zal voordeel halen uit een eenvoudigere structuur, een verbeterde managementfocus en een belangrijke vuurkracht om te investeren in groei. Het bedrijf zal een tweesporengroeistrategie nastreven via R&D en Fusies & Overnames, met een focus op de handhaving en de uitbreiding van haar leiderschapsposities in haar kernfranchises en de uitbreiding naar aantrekkelijke aanverwante gebieden.

“Deze transactie geeft een natuurlijke evolutie weer en is een mijlpaal voor beide bedrijven. Het versnelt onze transformatie om een "pure-play" medisch hulpmiddelenbedrijf te worden en het biedt belangrijke middelen om onze groei te versnellen” aldus Joe Woody, de Chief Executive Officer van Halyard. “De S&IP-bedrijfstak en haar werknemers zullen een boeiende toekomst hebben als deel van Owens & Minor, een ideale koper met sterke expertise in de marketing en distributie van deze producten in onze grote markten.”

“Deze verkoop is het begin van het volgende hoofdstuk voor ons bedrijf, een hoofdstuk dat gedefinieerd wordt door een hoge prestatiecultuur gericht op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor onze klanten en het inspelen op de meest dringende zorgbehoeften van onze industrie” concludeerde Woody.

“We hebben een hechte relatie met Halyard als één van hun grootste klanten,” zei P. Cody Phipps, voorzitter, directeur & Chief Executive Officer van Owens & Minor. “Deze transactie creëert waarde en we kijken ernaar uit om de getalenteerde teamgenoten en wereldwijde mogelijkheden van Halyard te mogen verwelkomen in de Owens & Minor-familie.”

Verkoop van het S&IP-bedrijf

De aankoopprijs van $710 million omvat ook het Halyard Health-merk en het huidige IT-platform van het bedrijf. Het bedrijf is van start gegaan met een rebrandingproces en de ontwikkeling van een nieuw IT-platform.

Het resterende Halyard-bedrijf zal naar verwachting een gefaseerde herstructurering ondergaan om de dyssynergieën en de bedrijfskosten aan te pakken die verband houden met de verkoop. Het bedrijf verwacht dat deze dyssynergieën worden geëlimineerd door een meerjarige transformatie.

Halyard zal voor ten minste één jaar na de sluiting informatietechnologie- en andere overgangsdiensten aanbieden aan Owens & Minor naarmate ze het S&IP-bedrijf integreren in hun eigenaarschap. Owens & Minor zal ook overgangsdiensten aanbieden aan Halyard.

Gebruik van de opbrengsten

Management zal de opties voor het gebruik van de opbrengsten evalueren, met als doel om de flexibiliteit van de balans te maximaliseren voor toekomstige interne investering en fusies en overnames.

Op het moment van de afronding van de transactie zal Halyard meer details geven over het kapitaal-toewijzingskader.

Sluiting en adviseurs

De transactie is onderhevig aan wettelijke goedkeuring en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wordt verwacht af te sluiten in het eerste kwartaal van 2018. Het bedrijf blijft gevestigd in Alpharetta, GA.

Deutsche Bank Securities Inc. fungeerde als financieel adviseur en Alston & Bird LLP als juridisch adviseur voor Halyard in verband met deze transactie.

Prestaties van het derde kwartaal en bijgewerkte richtlijnen voor het gehele jaar

Halyard heeft vandaag haar resultaten van het derde kwartaal van 2017 afzonderlijk aangekondigd. Het persbericht omtrent de opbrengsten is beschikbaar op de website van het bedrijf https://halyardhealth.investorroom.com.

Als een gevolg van de prestatie tot op heden, verhoogt het bedrijf haar volledig jaarlijkse aangepaste verwaterde winst per aandeelperspectief tot $ 2,03- $ 2,13 van $ 1,85 - $ 2,05. De transactie zal naar verwachting afsluiten in het eerste kwartaal van 2018 en zal dus geen invloed hebben op de aangepaste verwaterde winstpatronen per aandeel van 2017. Het bedrijf is van plan om richtlijnen te verstrekken voor 2018 op het moment van haar resultaten van het vierde kwartaal.

Over Halyard Health, Inc.
Halyard Health Inc. is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op pijnbestrijding, het versnellen van herstel en infectiepreventie voor patiënt én zorgverlener, met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals het terugdringen van het gebruik van opiaten, het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie en de preventie van gezondheidszorg-gerelateerde infecties. De bedrijfsonderdelen van Halyard – Medical Devices (Medische Hulpmiddelen) en Surgical and Infection Prevention (S&IP; Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) – ontwikkelen, fabriceren en verkopen klinische topproducten ter verbetering van medische en zakelijke resultaten in meer dan 100 landen.

Voor meer informatie, bezoek www.halyardhealth.nl.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat informatie die betrekking heeft op of gebaseerd is op “toekomstgerichte uitspraken” in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. De toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige plannen en verwachtingen van management en zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden die ertoe zouden kunnen leiden dat onze daadwerkelijke resultaten materieel verschillen van de resultaten die zijn uitgedrukt of impliciet opgenomen zijn in dergelijke uitspraken. De toekomstgerichte uitspraken bevatten alle uitspraken die niet alleen betrekking hebben op historische of actuele feiten en kunnen over het algemeen geïdentificeerd worden door het gebruik van woorden zoals, onder andere, “kunnen”, “geloven”, “zullen”, “verwachten”, “projecteren”, “schatten”, “voorzien”, “plannen” of “doorgaan” en soortgelijke uitdrukkingen. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot: verzwakking van economische omstandigheden die het niveau van de vraag naar onze producten nadelig zouden kunnen beïnvloeden; prijsdruk over het algemeen, inclusief kostenbeperkende maatregelen die de prijs van of de vraag naar onze producten nadelig zouden kunnen beïnvloeden; veranderingen in de valutamarkten; wetgevende en regelgevende acties; onvoorziene problemen die ontstaan in verband met klinische studies en anderszins die de goedkeuring van nieuwe producten door de Amerikaanse Food and Drug Administration beïnvloeden; veranderingen in de vergoedingsniveaus van derde betalers; een belangrijke toename in productaansprakelijkheidsclaims; de impact van onderzoeks- en juridische procedure- en nalevingsrisico's; de impact van de federale wetgeving om het gezondheidszorgsysteem van de Verenigde Staten te hervormen; veranderingen in financiële markten en veranderingen in de concurrentieomgeving. Aanvullende informatie over deze en andere factoren die de toekomstige resultaten kunnen beïnvloeden, vindt u in onze documenten bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, inclusief ons meest recente "Form 10-K" en kwartaalrapportages over "Form 10-Q".