Nieuws

30-06-2017

Halyard Health kondigt komst nieuwe CEO aan

Alpharetta, GA, Verenigde Staten, 23 juni 2017, PR Newswire – Halyard Health, Inc maakte vandaag bekend dat Robert E. Abernathy zal aftreden als CEO op 26 juni 2017. De raad van bestuur heeft Joseph F. Woody aangesteld als zijn opvolger. Woody wordt ook lid van de raad van bestuur en Abernathy blijft aan als voorzitter.

"De raad van bestuur en alle medewerkers van Halyard zijn Robert dankbaar voor zijn toegewijde leiderschap van de afgelopen 3 jaren", aldus Ronald W. Dollens, de onafhankelijke Lead Director van Halyard. "Tijdens zijn periode als CEO heeft Robert de innovatieve cultuur van Halyard weer op de kaart gezet en het bedrijf gepositioneerd voor toekomstige groei."

"Het leidinggeven aan Halyard is een fantastische ervaring geweest", vertelt Abernathy. "Het was een eer om deel uit te maken van dit bijzondere team en ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voor Halyard. Samen hebben we groei gerealiseerd op het gebied van medische hulpmiddelen, meer vrije cashflow gegenereerd dan verwacht, en in de afgelopen zeven kwartalen ruimschoots voldaan aan de verwachtingen van de economisch analisten."

Dollens: "De transformatie van Halyard verloopt voorspoedig, en we hebben er alle vertrouwen in dat dat zo blijft onder Joe's leiding. Joe is een ervaren CEO binnen de gezondheidszorg en heeft aantoonbare successen behaald met het realiseren van omzetstijgingen en aansturen van portfolioveranderingen. Hij zorgt voor de scherpe focus die Halyard nodig heeft in deze snelle business."

"Ik ben heel blij met mijn nieuwe positie bij Halyard. Dit zeer getalenteerde team staat klaar om de geweldige kansen te grijpen die zich voordoen", aldus Woody. "Onze transformatiestrategie gaan we in versneld tempo uitvoeren."

"We zijn tevreden met de keuze van de raad van bestuur voor Joe als opvolger van Robert. We zijn verheugd met zijn komst en erg optimistisch over de toekomst van Halyard", zegt Dollens.

Woody heeft een lange carrière op het gebied van medische technologie. Zijn laatste functie was voorzitter en CEO van Acelity. Daarnaast maakte hij deel uit van verschillende bestuursraden.

Over Halyard Health

Halyard Health, Inc. is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op pijnbestrijding, het versnellen van herstel en infectiepreventie voor patiënt én zorgverlener, met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals het terugdringen van het gebruik van opiaten, het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie en de preventie van gezondheidszorggerelateerde infecties. De bedrijfsonderdelen van Halyard – Medical Devices (Medische Hulpmiddelen) en Surgical and Infection Prevention (S&IP; Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) – ontwikkelen, fabriceren en verkopen klinische topproducten ter verbetering van medische en zakelijke resultaten in meer dan 100 landen. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.nl

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat informatie die bestaat uit of is gebaseerd op 'toekomstgerichte verklaringen', zoals bepaald in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen en verwachtingen van het management. Ze zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in dergelijke verklaringen worden genoemd of geïmpliceerd. Toekomstgerichte verklaringen zijn alle mededelingen die niet uitsluitend betrekking hebben op historische of actuele gebeurtenissen en doorgaans kunnen worden herkend aan het gebruik van onder meer termen als ‘zouden’, ‘van mening zijn’, ‘zullen’, ‘verwachten’, ‘ramen’, ‘inschatten’, ‘anticiperen’, ‘plannen’ of ‘voortzetten’ en soortgelijke uitdrukkingen. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot: verslechtering van economische omstandigheden waardoor de vraag naar onze producten afneemt; algehele prijsdruk inclusief kostenbesparende maatregelen met een negatief gevolg voor de prijs van of vraag naar onze producten; veranderingen in wisselkoersen; veranderingen in wet- en regelgeving; onverwachte problemen naar aanleiding van klinische studies en andere onderzoeken die gevolgen hebben voor de goedkeuring van nieuwe producten door de U.S. Food and Drug Administration; veranderingen met betrekking tot de vergoedingsniveaus van derden; een aanzienlijke toename van productaansprakelijkheidsclaims; de gevolgen van gerechtelijke onderzoeken en procedures en compliancerisico's; de gevolgen van hervormingen in het Amerikaanse zorgsysteem; veranderingen in de financiële markten; en veranderingen met betrekking tot concurrentie in de markt. Meer informatie over deze en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige resultaten is beschikbaar in onze SEC-registraties, inclusief ons recentste formulier 10-K en de kwartaalrapportages op formulier 10-Q.