Nieuws

01-05-2016

Reactie Halyard Health op tv-programma « 60 minutes » over beschuldigingen in rechtszaak

Naar aanleiding van een rechtszaak over MICROCOOL*-jassen werd Halyard benaderd door het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes om mee te werken aan een aflevering over persoonlijke beschermingsmiddelen. De betreffende aflevering werd afgelopen zondagavond in de Verenigde Staten uitgezonden.

Centraal daarin staat de MICROCOOL*-jas en de juridische procedure die is gestart al voor Halyard Health werd afgesplitst van Kimberly-Clark in 2014. Halyard wordt ervan beschuldigd MICROCOOL*-jassen te hebben verkocht die volgens het bedrijf zouden hebben voldaan aan de Amerikaanse medische veiligheidsnorm AAMI niveau 4, terwijl dat niet het geval zou zijn geweest. Het bedrijf ontkent de beschuldigingen en is dan ook ingegaan op het verzoek van 60 Minutes om in de uitzending uiteen te kunnen zetten absoluut overtuigd te zijn van de veiligheid en effectiviteit van MICROCOOL*-jassen.

MICROCOOL*-jassen scoren bijzonder goed op het gebied van veiligheid. Sinds de introductie in 2010 heeft Halyard al meer dan 58 miljoen jassen verkocht, en is er minder dan 1 klacht per miljoen verkochte jassen ontvangen met betrekking tot het doordringen van vloeistof. Er is geen enkel gerapporteerd geval van infectie als gevolg van een probleem met een jas van Halyard Health. De MICROCOOL*-jassen zijn veilig en effectief – en zijn dit ook altijd geweest.

Een uitgebreidere reactie is te vinden in de Newsroom van de website.