Nieuws

21-07-2016

Halyard Health en Belintra sluiten co-marketingovereenkomst met betrekking tot sterilisatieverpakking en logistiek in de VS

ALPHARETTA, GA (VS) en JOHN'S CREEK, GA (VS), 21 juli 2016 /PRNewswire/ -- Halyard Health, Inc., en Belintra hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een co-marketingovereenkomst hebben gesloten met betrekking tot het aanbieden van oplossingen voor sterilisatieverpakkingen en logistiek. Door de klinisch superieure sterilisatieverpakkingsproducten van Halyard Health te combineren met de innovatieve opslag- en transportsystemen voor verpakte chirurgische instrumentennetten van Belintra kunnen de twee bedrijven effectieve, uitgebreide oplossingen bieden die de steriliteit van chirurgische instrumenten waarborgen en de klinische efficiëntie van ziekenhuizen helpen verbeteren.

'Halyard Health is voortdurend bezig om klanten te helpen het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar de gezondheidszorg voor staat, zoals het beperken van het risico op zorginfecties en heropnames', aldus Alex Hodges, directeur Surgical and Infection Prevention bij Halyard Health. 'De co-marketingovereenkomst die we met Belintra hebben afgesloten biedt onze klanten flexibele, absoluut superieure oplossingen die de kans op besmetting van chirurgische instrumenten verminderen en bijdragen aan het behoud van steriliteit na de sterilisatie, tijdens handling en transport tot aan het gebruik in de operatiekamer.”

Klik hier om deze oplossing op het gebied van sterilisatieverpakking en logistiek te bekijken..

Jaarlijks treden in Amerikaanse ziekenhuizen ongeveer 300.000 postoperatieve wondinfecties op die de oorzaak zijn van naar schatting 9.000 sterfgevallen.i,ii,iii De geavanceerde sterilistatieverpakkingsmaterialen SMART-FOLD* en QUICK-CHECK* van Halyard bieden toonaangevende bescherming tegen besmetting van chirurgische instrumenten. Uit een recent wetenschappelijk onderzoek iv dat werd gepubliceerd in de American Journal of Infection Control is gebleken dat sterilisatieverpakkingsmateriaal 100% steriliteit behoudt na sterilisatie, terwijl 87% van de vormvaste containers positief testte op bacteriële besmetting na sterilisatie.iv Deze co-marketingovereenkomst maakt het voor klanten van Halyard Health mogelijk om via Belintra transportoplossingen aan te schaffen, zoals Belintra's Sterisystem™ Logistics Flow Solution, dat organisaties helpt te voldoen aan de 79 richtlijnen van de AAMI-norm en de efficiëntie van organisaties verbetert dankzij:

  • UBeFlex®: een ruimtebesparend opslagsysteem dat opstapeling voorkomt en de organisatie van steriele afdelingen verbetert;
  • FDA-goedgekeurde Perfo-Safe®-manden en -planken die de contactpunten van gesteriliseerde verpakkingen verminderen;
  • FDA-goedgekeurde Dry-Base®-instrumentennetten die zorgen voor een afname van het aantal natte verpakkingen.

"De eisen die aan de centrale sterilisatiediensten worden gesteld, blijven alsmaar toenemen, maar de patiëntveiligheid in het ziekenhuis blijft op de eerste plaats staan', aldus Geert Schepens, CEO van Belintra. 'De marketingovereenkomst met Halyard Health zorgt ervoor dat we onze vaardigheden kunnen bundelen, zodat ziekenhuizen toegang krijgen tot een unieke oplossing waarmee ze profiteren van de flexibiliteit, kosten en effectiviteit van sterilisatieverpakkingsmateriaal in combinatie met efficiëntere middelen voor opslag en transport van verpakte instrumentennetten na sterilisatie."

De Sterisystem™ Logistics Flow Solution zal naast het volledige aanbod van sterilisatieverpakkingsmateriaal van Halyard Health in de markt worden gezet. Zo ontstaat er een compleet productassortiment waarmee de steriliteit van instrumenten kan worden gewaarborgd, in combinatie met de betrouwbare service en ondersteuning waarop klanten van Halyard Health al jaren vertrouwen.

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.smart-fold.com of www.belintra.com/us.

 

Over Halyard Health
Halyard Health, Inc. is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op infectiepreventie voor patiënt én zorgverlener, pijnbestrijding en het versnellen van herstel met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta, in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals aan de ene kant de preventie van gezondheidszorggerelateerde infecties en het terugdringen van het gebruik van pijnstilling, en aan de andere kant het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De bedrijfsonderdelen van Halyard – Surgical and Infection Prevention (Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) en Medical Devices (Medische Hulpmiddelen) – ontwikkelen, fabriceren en verkopen klinische topproducten ter verbetering van medische en zakelijke resultaten in meer dan 100 landen. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.com.

Over Belintra
Belintra NV is een toonaangevende leverancier van veilige en slimme logistieke oplossingen voor de zorgsector. Het bedrijf is opgericht in 1965 en zetelt in België. Ga voor uitgebreide bedrijfs- en productinformatie naar www.belintra.com.

In 2015 werd de Amerikaanse dochteronderneming Belintra, Inc. opgericht. Het Amerikaanse verkoopkantoor bevindt zich in Georgia en het magazijn in South Carolina. Kijk voor specifieke informatie over de Amerikaanse vestiging op www.belintra.com/us.

 

Het onderzoek werd gesponsord door Halyard Health, Inc. en uitgevoerd door Applied Research Associates, een internationaal onderzoekslaboratorium. Halyard Health was niet direct betrokken bij de uitvoering van het onderzoek. Het onderzoek vond plaats in een onafhankelijk laboratorium in Panama City (Florida), en het onderzoek werd uitgevoerd door onafhankelijke onderzoekers.

 

i Anderson DJ, Kaye KS, Classen D, Arias KM, Podgorny K, Burstin H, et al. Strategies to prevent surgical site infections in acute care hospitals. Infect Control Hosp Epidemiol 2008 Oct;29 Suppl 1:S51-61.

ii Engemann JJ, Carmeli Y, Cosgrove SE, Fowler VG, Bronstein MZ, Trivette SL, et al. Adverse clinical and economic outcomes attributable to methicillin resistance among patients with Staphylococcus aureus surgical site infection. Clin Infect Dis 2003 Mar 1;36(5):592-98.

iii Kirkland KB, Briggs JP, Trivette SL, Wilkinson WE, Sexton DJ. The impact of surgical-site infections in the 1990s: attributable mortality, excess length of hospitalization, and extra costs. Infect Control Hosp Epidemiol 1999 Nov;20(11):725-30.

iv Harry L. Shaffer MS, Delbert A. Harnish MS, Michael McDonald MS, Reid A. Vernon BS, Brian K. Heimbuch MS. Sterility maintenance study: Dynamic evaluation of sterilized rigid containers and wrapped instrument trays to prevent bacterial ingress. Am J Infect Control. 2015 Dec;43(12)1336–1341.

Harry L. Shaffer MS, Delbert A. Harnish MS, en Brian K. Heimbuch MS hebben bovenstaand artikel geschreven of hieraan een bijdrage geleverd op het moment dat zij als bezoldigd adviseurs waren verbonden aan Halyard Health, Inc.; zij ontvingen echter geen vergoeding van Halyard Health, Inc. voor hun respectieve bijdragen aan of auteurschap van het artikel.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20141031/155877LOGO

Ga voor de originele versie op PR Newswire naar: http://www.prnewswire.com/news-releases/halyard-health-and-belintra-announce-us-based-sterilization-packaging-and-logistics-co-marketing-agreement-300301742.html

BRON Halyard Health, Inc.

Gerelateerde Links