Nieuws

08-08-2016

Halyard Health en Team Gleason zetten zich gezamenlijk in voor ALS

ALPHARETTA, GA. en NEW ORLEANS, 8 augustus 2016 - Halyard Health en Team Gleason hebben vandaag bekendgemaakt dat zij zich gezamenlijk gaan inzetten om de bewustwording omtrent de ongeneeslijke neuromusculaire aandoening amyotrofe laterale sclerose, ook wel bekend als ALS, te verhogen. Team Gleason, een non-profitaanbieder van geavanceerde technologie, apparatuur en services aan personen met neuromusculaire aandoeningen of letsel, is opgericht door Steve Gleason, een voormalige speler in de National Football League, en zijn vrouw Michel.

Als gevolg van van deze samenwerking zal Team Gleason de ervaringen delen die Steve heeft met de MIC-KEY* Gastrostomiesonde van Halyard Health. Dankzij het lage profiel zit de MIC-KEY* Gastrostomiesonde dicht op de huid, waardoor deze eenvoudiger kan worden verborgen en meer comfort biedt dan conventionele voedingssondes.

Volgens de ALS Association worden in de Verenigde Staten jaarlijks meer dan 5.600 mensen gediagnosticeerd met ALS. Op elk willekeurig moment lijden ongeveer 30.000 mensen aan deze ziekte. Naarmate de toestand van een patiënt verslechtert, kan eten problematisch worden als gevolg van moeite met slikken, aspiratie en verstikking.

Veel patiënten gaan vervolgens voedingssondes gebruiken om de voedingsstoffen binnen te krijgen die zij nodig hebben om hun gewicht en energie op peil te houden zodat ze productief kunnen blijven naarmate de ziekte voortschrijdt. Voedingssondes kunnen ook worden gebruikt om medicatie toe te dienen, om de vochtinname te vergroten en om het risico op luchtweginfecties als gevolg van aspiratie te verminderen.

Bij enterale voeding wordt vloeibare voeding en medicatie afgegeven via een sonde die operatief in de maag of de darm is geplaatst. De sonde zit vast aan een verlengleiding die is aangesloten op een fles, zak of pomp met voeding. Aanbevolen wordt om voedingssondes in een vroeg stadium van ALS te plaatsen, ter beperking van de complicaties van chirurgische plaatsing.

Steve kreeg de diagnose ALS in 2011. Toen het in 2013 steeds moeilijker werd om op een gezond gewicht te blijven, adviseerde zijn arts het gebruik van een voedingssonde om de benodigde voeding binnen te krijgen. De eerste voedingssonde die Steve gebruikte was onhandig, had een lange slang en kon moeilijk worden verborgen. Door gesprekken met anderen uit de ALS-gemeenschap hoorde Steve over de MIC-KEY G-voedingssonde.

“Met de MIC-KEY kan ik eenvoudiger gezonde voeding binnenkrijgen, en dankzij de grootte en duurzaamheid van deze sonde kan ik vrij bewegen en met mijn vierjarige zoon Rivers spelen', aldus Steve. 'Een ALS-patiënt heeft aanzienlijk veel verzorging nodig, en elke dag vraagt weer om nieuwe oplossingen. Door samen te werken met Halyard Health probeert Team Gleason het voor ALS-patiënten eenvoudiger te maken om betere oplossingen te vinden voor hun voedingsbehoeften.”

Ontdek meer over de ervaringen van Steve met de MIC-KEY G-sonde en over Team Gleason.

 

 

"Duizenden kinderen en volwassenen vertrouwen dagelijks op MIC-KEY voor hun voeding omdat het hen helpt bij het behoud van een actieve levensstijl', aldus Quincy Waterspoon, directeur marketing Noord-Amerika, Core Devices bij Halyard Health. 'Wij zijn trots op onze samenwerking met Team Gleason zodat we de ALS-gemeenschap kunnen voorlichten over de voordelen van vroege plaatsing van voedingssondes met een laag profiel."

Steve Gleason heeft een vergoeding ontvangen van Halyard Health.

Over Halyard Health
Halyard Health, Inc. is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op infectiepreventie voor patiënt én zorgverlener, pijnbestrijding en het versnellen van herstel met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta, in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals aan de ene kant de preventie van gezondheidszorggerelateerde infecties en het terugdringen van het gebruik van pijnstilling, en aan de andere kant het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De bedrijfsonderdelen van Halyard – Surgical and Infection Prevention (Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) en Medical Devices (Medische Hulpmiddelen) – ontwikkelen, fabriceren en verkopen klinische topproducten ter verbetering van medische en zakelijke resultaten in meer dan 100 landen. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.com.

Over Team Gleason
Steve Gleason geniet in Amerika grote bekendheid vanwege zijn 'blocked punt' op de avond dat de New Orleans Superdome voor het eerst werd heropend na orkaan Katrina. Steve speelde van 2000 tot 2008 voor de New Orleans Saints. In 2011 werd Steve gediagnosticeerd met amyotrofe laterale sclerose (ALS), een ongeneeslijke neuromusculaire aandoening. Steve is vastbesloten om anderen te inspireren door, ondanks zijn diagnose, zijn dromen te blijven najagen. Hij heeft de technologie en de wetenschap uitgedaagd om alle tijd en aandacht te richten op de ontwikkelingen die het meest kunnen opleveren. Steven en zijn vrienden en familie hebben Team Gleason opgericht om fondsen te werven zodat ALS-patiënten een waardevol leven kunnen leiden dankzij innovatieve apparatuur en technologie, om het publiek bewust te maken door ALS-patiënten bijzondere ervaringen te bieden en deze te documenteren, en om een wereldwijde discussie te ontketenen over ALS zodat deze ziekte uiteindelijk behandeld of genezen kan worden. Voor donaties: www.teamgleason.org/donate.

*Handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Halyard Health, Inc. of gelieerde bedrijven.