Nieuws

01-05-2015

Halyard Health draagt bij aan herstel na aardbeving Nepal en doneert medische hulpmiddelen t.w.v. 400.000 dollar aan MedShare

ALPHARETTA (Georgia, VS), 28 mei 2015/PRNewswire/ -- Halyard Health, voorheen Kimberly-Clark Health Care, heeft vandaag een donatie aangekondigd van medische hulpmiddelen ter waarde van 400.000 dollar aan MedShare, ter ondersteuning van het door een aardbeving getroffen Nepal. Het gaat om onder meer chirurgische jassen, beschermende maskers en onderzoekshandschoenen.

"Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Nepal die het op dit moment zeer moeilijk hebben”, aldus Robert Abernathy, bestuursvoorzitter en CEO van Halyard Health. “De missie van Halyard is het verbeteren van de gezondheid en het optimaliseren van de gezondheidszorg door infectiepreventie, pijnbestrijding en het versnellen van herstel. Als partner van MedShare zijn we trots op onze jarenlange samenwerking met deze geweldige organisatie die we waar en wanneer het nodig is substantieel ondersteunen."

De missie van MedShare is gestoeld op twee pijlers: 1) de zorgbehoefte van bevolkingsgroepen over de hele wereld die te weinig medische zorg krijgen en 2) de milieudreiging door afgedankte overtollige medische hulpmiddelen en apparatuur. Dankzij de zendingen overtollige medische hulpmiddelen en apparatuur van MedShare wordt de afvalberg kleiner en krijgen talloze patiënten in meer dan 95 landen toegang tot medische hulp en uitzicht op een beter leven.

Al sinds het begin maakt één product van Halyard Health standaard deel uit van elke zending van MedShare: onderzoekshandschoenen.  

  • Tot op heden zijn 17,6 miljoen onderzoekshandschoenen gedoneerd
  • De gedoneerde onderzoekshandschoenen waren bestemd voor meer dan 95 landen
  • Ruim 1500 ton kilo minder afval op Amerikaanse vuilstortplaatsen
  • Halyard heeft sinds 2008 voor 23 miljoen dollar aan producten gedoneerd

Over Halyard Health
Halyard Health is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op infectiepreventie voor patiënt én zorgverlener, pijnbestrijding en het versnellen van herstel met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta, in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals aan de ene kant de preventie van gezondheidszorggerelateerde infecties en het terugdringen van het gebruik van pijnstilling, en aan de andere kant het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De bedrijfsonderdelen van Halyard — Surgical and Infection Prevention (Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) en Medical Devices (Medische Hulpmiddelen) — ontwikkelen, fabriceren en verkopen klinische topproducten ter verbetering van medische en zakelijke resultaten in meer dan 100 landen. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.com.

Over Medshare
MedShare werd opgericht in Atlanta in 1998. Het bedrijf verzamelt noodzakelijke, ongebruikte medische hulpmiddelen en herbruikbare apparatuur en bezorgt die wereldwijd rechtstreeks bij mensen die te weinig medische zorg krijgen, terwijl tegelijkertijd het milieu in de Verenigde Staten wordt beschermd. Met vestigingen in de grootstedelijke regio's van Atlanta, New York en San Francisco is ons uiteindelijke doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen, gemeenschappen en onze planeet. Kijk voor meer informatie op www.medshare.org.