Nieuws

02-02-2015

Halyard Health wint predicaat Innovative Technology voor behandelmethode met gekoelde radiofrequentie COOLIEF* tijdens Novation Expo

ALPHARETTA (Georgia, VS), 17 februari 2015 – Halyard Health, voorheen Kimberly-Clark Health Care, een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op infectiepreventie, pijnbestrijding en het versnellen van herstel met behulp van de nieuwste medische technologieën, heeft vandaag bekend gemaakt dat het voor COOLIEF*, de behandelmethode met gekoelde radiofrequentie (RF), tijdens de Innovative Technology Expo op 10 september 2014 door Novation is onderscheiden met het felbegeerde predicaat Innovative Technology.

COOLIEF* is een minimaal-invasieve poliklinische ingreep die gebruikmaakt van gekoelde radiofrequente energie voor een veilige behandeling van chronische pijn, door zich te richten op de gevoelszenuwen die de pijn veroorzaken. Deze methode kan uitkomst bieden voor patiënten die weinig baat hebben bij traditionele behandelingen, zoals orale ontstekingsremmers, steroïde-injecties, fysiotherapie, chirurgische ingrepen en standaard-RF. Tijdens de behandeling wordt het zenuwweefsel verwarmd door water dat door het apparaat circuleert. Hierdoor ontstaat een behandelgebied dat groter is dan bij conventionele RF-behandelingen zonder overmatige verwarming, met langdurigere pijnbestrijding als resultaat. Voor de behandeling is geen incisie nodig en daarmee ook geen algehele anesthesie, waardoor de patiënt direct na de behandeling weer naar huis mag.

COOLIEF* is onderscheiden met het predicaat Innovative Technology na een beoordeling door meer dan 200 vertegenwoordigers van ziekenhuizen in de Verenigde Staten die als lid van een adviesraad of taskforce van Novation deelnamen aan de Expo. Volgens deze toonaangevende opinieleiders biedt COOLIEF* een marginaal voordeel in vergelijking met andere pijnbestrijdingsbehandelingen.  

“Het feit dat COOLIEF* chronische pijn op een minimaal-invasieve manier aanpakt en behandelt, werd door vertegenwoordigers van de met Novation samenwerkende ziekenhuizen tijdens de Novation Innovative Technology Expo gezien als een verbetering van de behandeling van chronische pijn,” aldus Olya Carter, RN en Senior Clinical Manager bij Novation. “We zijn blij dat we onze leden de gekoelde RF-energie van COOLIEF* kunnen aanbieden als behandelmethode voor patiënten met chronische pijnklachten."

"COOLIEF* is een minimaal-invasief alternatief ter verlichting van chronische pijn die moeilijk effectief te behandelen kan zijn. Dankzij deze methode kunnen patiënten kiezen voor een niet-chirurgisch alternatief voor pijnbestrijding, zodat veel minder medicatie nodig is,” zegt Lisa Kudlacz, General Manager Interventional Pain Management bij Halyard Health. “We zijn er trots op dat we door Novation zijn beloond voor onze inspanningen om mensen hun gewone leven weer terug te geven.”

Met dit nieuwe predicaat wordt COOLIEF* bovendien vermeld als bekroond Innovative Technology-product in de online contractcatalogus van Novation, toegankelijk via een van de meer dan 100.000 leden en partners van VHA Inc., UHC, Children's Hospital Association en Provista, met wie Novation samenwerkt.  Deze verhoogde zichtbaarheid zorgt voor grotere aandacht bij leden die aan deze overeenkomst deelnemen. 

Ga voor meer informatie over COOLIEF* naar: www.mycoolief.com

Ga voor meer informatie over het Innovative Technology-programma van Novation naar: www.novationco.com/expertise/technology

 

Over Halyard Health

Halyard Health is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op infectiepreventie voor patiënt én zorgverlener, pijnbestrijding en het versnellen van herstel met behulp van de nieuwste medische technologieën. Het bedrijf, gevestigd in Alpharetta, in de Amerikaanse staat Georgia, speelt in op de belangrijkste behoeften in de moderne gezondheidszorg, zoals aan de ene kant de preventie van gezondheidszorggerelateerde infecties en het terugdringen van het gebruik van pijnstilling, en aan de andere kant het ondersteunen van de patiënt bij het herstel na een operatie. De bedrijfsonderdelen van Halyard — Surgical and Infection Prevention (Chirurgische oplossingen & Infectiepreventie) en Medical Devices (Medische Hulpmiddelen) — ontwikkelen, fabriceren en verkopen klinische topproducten ter verbetering van medische en zakelijke resultaten in meer dan 100 landen. Kijk voor meer informatie op www.halyardhealth.nl

 

Over Novation, door het Ethisphere Institute onderscheiden met het Ethics Inside-certificaat 

Novation is een toonaangevende dienstverlener in de Amerikaanse gezondheidszorg. Het bedrijf richt zich op baanbrekende vernieuwing van de bedrijfsvoering voor de meer dan 100.000 leden en partners van VHA Inc., UHC, Children's Hospital Association en Provista LLC.  De vooruitstrevende aanpak van Novation op het gebied van kostenbeheersing, gegevens- en informatieverwerking en geïntegreerde adviesoplossingen biedt zorgverleners inzicht in en hulp bij het ontwikkelen van nieuwe modellen voor kosteneffectieve, kwalitatief hoogwaardige zorg.  Novation, gevestigd in Irving, Texas, streeft naar de hoogste ethische gedragsnormen. Het bedrijf is twee keer door het Ethisphere Institute onderscheiden met het felbegeerde Ethics Inside®-certificaat en komt voor het derde achtereenvolgende jaar voor in het overzicht van de World’s Most Ethical Companies van Ethisphere. Ga voor meer informatie over Novation naar novationco.com en volg @NovationNews op Twitter.