Over ons

About US HYH

Halyard Health richt zich op infectiepreventie, pijnbestrijding en het versnellen van herstel met behulp van de nieuwste medische technologieën, ter verbetering van de gezondheid en optimalisering van de gezondheidszorg. Het bedrijf levert uitstekende producten en ongeëvenaarde dienstverlening op het gebied van infectiepreventie, chirurgie, respiratoire zorg, spijsvertering, pijnbestrijding en IV-therapie.

De gerenommeerde merken en producten van Halyard Health zijn in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Het bedrijf is dan ook in diverse segmenten marktleider in de branche.

Halyard Health, voorheen onderdeel van Kimberly-Clark, is op 1 november 2014 verzelfstandigd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alpharetta, Georgia (VS). Halyard beschikt wereldwijd over 11 productielocaties met in totaal 12.000 medewerkers, en een netto-omzet van zo'n $ 1,7 miljard.

Halyard Health wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder tickercode HYH. 

 

Onze naam

Halyard [hal-yerd] is een Engelse term uit de zeilwereld die verwijst naar de lijn waarmee de zeilen worden gehesen die een schip voortstuwen. Halyard duidt dus op vooruitgang: onze inspanningen zijn erop gericht de gezondheid te verbeteren en de gezondheidszorg te optimaliseren via infectiepreventie, pijnbestrijding en het versnellen van herstel. Halyard is een duidelijke naam die eenvoudig uit te spreken is en makkelijk te onthouden is. Halyard is bovendien een naam die positieve associaties oproept en als sterke metafoor kan fungeren voor veel aspecten van ons merk en ons bedrijf:

  • Zoals de halyard-lijn ervoor dient de zeilen van een schip omhoog te trekken, zo zijn wij continu bezig de normen en het kwaliteitsniveau van de gezondheidszorg omhoog te trekken.
  • Zoals een schip vooruit wordt geduwd door de zeilen die met de halyard-lijn gehesen zijn, zo streven wij ernaar positieve veranderingen en verbeteringen in onze sector te bespoedigen.
  • Zoals het hijsen van de zeilen met de halyard-lijn een kwestie van samenwerking is, zo zijn wij ervan overtuigd dat de beste resultaten het gevolg zijn van een goede samenwerking.
  • Zoals de halyard-lijn ook gebruikt wordt voor het hijsen van een vlag in de mast van een schip, zo slaan wij de eerste paal in de grond om aan een nieuw tijdperk voor ons bedrijf te beginnen.

 

Onze verhaal

Halyard Health is erop gericht de gezondheid te verbeteren en de gezondheidszorg te optimaliseren via infectiepreventie, pijnbestrijding en het versnellen van herstel. Dit realiseren wij met behulp van ons brede aanbod van uitstekende producten en ongeëvenaarde dienstverlening.

Ook in deze nieuwe fase kunnen we bouwen op onze ervaring en expertise op het gebied van infectiepreventie, chirurgie, respiratoire zorg, spijsvertering, pijnbestrijding en IV-therapie. Deze bouwstenen zorgen ervoor dat we complete innovatieve oplossingen kunnen aanbieden ter verhoging van zowel medische resultaten als bedrijfsprestaties.

 

Onze missie

De gezondheid verbeteren en de gezondheidszorg optimaliseren via infectiepreventie, pijnbestrijding en het versnellen van herstel.

 

Onze visie  

We leveren uitstekende producten en ongeëvenaarde dienstverlening die bijdragen aan de verbetering van het welzijn van iedereen die dagelijks met onze producten te maken heeft.