3 Ontwerpoverwegingen voor steriele verwerkingsafdelingen

Als iemand van plan is zijn droomkeuken te bouwen, zal het ontwerp zeker een centrale rol spelen. Misschien is dat het plaatsen van de vaatwasser dicht bij de gootsteen om het inladen te vergemakkelijken, het plaatsen van de uittrekbare vuilnisbak op een plaats waar voedsel wordt bereid of het inbouwen van functionele lades om spullen te dragen die anders een rommelig aanrecht zouden worden. Het punt is, design is belangrijk.

In ziekenhuisomgevingen, waar chirurgische instrumenten steriel moeten zijn om de veiligheid van het personeel en de patiënt te waarborgen, is het van cruciaal belang dat het centrum waar deze materialen dagelijks worden verwerkt en opgewerkt, de steriele verwerkingsafdeling (SPD), een ruimte is die is ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren, prioriteit te geven aan veiligheid en te voldoen aan de industrienormen die zijn vastgesteld door groepen zoals de Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI), de Association of PeriOperative Nurses (AORN), de Society of Gastroenterology Nurses and Associates (SGNA) en The Joint Commission.

Of u nu een nieuw EPD plant of een bestaand EPD renoveert, deze drie ontwerpoverwegingen zullen u helpen de veiligste en meest efficiënte EPD-ruimte te creëren:

Locatie, locatie, locatie: Of het nu gaat om patiënten in een academisch medisch centrum met hoge volumes, een ambulant chirurgisch centrum of een Level-1 traumacentrum, de locatie van een SPD-afdeling speelt een cruciale rol bij het creëren van een workflow die een SPD in staat stelt om de instrumenten op een effectieve manier om te zetten, te beheren en aan de klanten te leveren. Als de ruimte het toelaat, is het ideaal om het EPD op dezelfde verdieping te plaatsen als de operatiekamers (OK), aangezien daar 70-80 van de gesteriliseerde instrumenten nodig zullen zijn. Een SPD op dezelfde verdieping verkort de tijd die het SPD-personeel nodig heeft om apparatuur naar de OK te brengen, wat dubbel voordeel oplevert omdat de persoon niet alleen sneller terug is op de afdeling, maar ook de tijd die steriele chirurgische apparatuur door de gangen van het ziekenhuis reist wordt verkort.

Laat normen uw basis zijn: Voordat u te ver gaat in het ontwerpen van een EPD-omgeving, is het een goed begin om u vertrouwd te maken met de industrienormen die zijn opgesteld door groepen als AAMI en AORN. Zij kunnen helpen met alles, van hoe de kamer moet worden gestructureerd tot hoeveel licht en toegang tot water nodig is. Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwerptrends, zoals LEAN, een strategie die draait om voortdurende herzieningen met als doel efficiëntieverbeteringen vast te stellen. Het uitvoeren van een LEAN-analyse vóór het ontwerp is essentieel om bestaande of potentiële problemen te identificeren. Volgens de AAMI moeten degenen die van plan zijn EPD’s te bouwen of te renoveren, de volgende belangrijke onderwerpen evalueren die van invloed zijn op het ontwerp:

  • Grenzen van steriele verwerkingsruimten en chirurgische instrumentenruimten
  • Transportsystemen voor het vervoer van vuile en gesteriliseerde instrumenten
  • Opslag van steriele inventaris in SPD- en operatieafdelingen
  • Gebruik van een koffersysteem
  • Afvalstroomcomponent zoals recycling en biomedisch afval
  • Verkeerspatroon voor afvalverwijdering en -bewaring
  • Een versneld systeem voor het opwerken van instrumenten

Zorg voor duidelijke grenzen: Ongeacht de grootte van uw EPD, is het belangrijk om vervuilde, schone en steriele instrumenten duidelijk te scheiden met fysieke barrières. Het kan nuttig zijn een workflow te creëren die zo lineair mogelijk is. Een doordachte workflow zorgt ervoor dat vervuilde instrumenten op een gestroomlijnde manier van decontaminatie naar hun plaats in de volgende chirurgische kit worden gebracht, zodat SPD-personeel niet over elkaar struikelt of onnodig steriele ruimten betreedt.

Als u deze stappen volgt bij het plannen of ontwerpen van een steriele verwerkingsafdeling, zorgt u voor een maximale efficiëntie van de workflow bij een minimaal gebruik van de ruimte, wat gunstig is voor zowel ziekenhuispersoneel als patiënten.

Categories:

Sterilisatie