Hoe een meer winstgevende OR te runnen

Geeft u uw winst weg door problemen die tijdvertragingen veroorzaken in het meest waardevolle onroerend goed in uw ziekenhuis? Uw OK? Werkt uw OK zo efficiënt mogelijk?1

Dit zijn belangrijke vragen in een tijd waarin ongeveer 65% van alle ziekenhuisopnamen het gevolg is van chirurgische ingrepen en goed is voor meer dan 40% van de totale uitgaven van een ziekenhuis.2 Nergens in het ziekenhuis is deze drang naar kostenbeheersing en een groter patiëntenvolume duidelijker dan in de operatiekamer. Hier worden de kosten gemeten in minuten en de inkomsten per geval.3

Tijdsvertragingen in de OK zijn van cruciaal belang voor de winstgevendheid van elk patiëntengeval. Alles bij elkaar kunnen schijnbaar kleine vertragingen leiden tot winsterosie voor uw hele ziekenhuis.

Gevolgen voor de marges

De impact op de marge varieert sterk naargelang van de specifieke kosten, lasten en terugbetaling van een instelling. Maar als u bedenkt dat bij meer dan 61% van alle chirurgische ingrepen vertraging optreedt2, geeft u uw winstmarge misschien weg zonder dat u het beseft.

Laten we bijvoorbeeld de betalingen en winsten uitsplitsen voor een totale knieprothese zonder grote complicaties. Als uw ziekenhuis deelneemt aan Medicare’s Comprehensive Care for Joint Replacement (CCJR) gebundeld betalingsmodel, kan uw Medicare-betaling voor de volledige zorgbundel variëren van $18.000 tot $33.000.5

Uitgaande van een gemiddelde Medicare-betaling van $25.5006 en toepassing van een historische gemiddelde exploitatiemarge van het ziekenhuis van 6%7 zou dit ongeveer $1.530 winst per episode opleveren.

Met gemiddelde kosten per OK-minuut4 van 62 dollar kunnen inefficiënties die vertragingen veroorzaken de winst snel doen afnemen. In feite, voor elke drie procedures met vertraging, geeft u er een weg tegen kostprijs!

Verwant artikel

8 stappen om te voorkomen dat vertragingen in de OK uw winstmarge aantasten

Hoewel het runnen van een drukke OK altijd een uitdaging is, zijn er stappen die u kunt nemen om de efficiëntie te verbeteren en de marges bij elke chirurgische ingreep te beschermen.

  1. Documenteren & Analyseren
    Documenteer uw vertragingen om de hoofdoorzaken te begrijpen en trends te analyseren.
  2. Bereken
    Bereken uw kosten per procedure.
  3. Identificeer
    Identificeer de huidige marges van uw instelling per procedure.
  4. Begrijpen
    Inzicht in de grootste vertragingen voor elke procedure en het tijdverlies per vertraging.
  5. Review
    Herziening van productselectie en workflow, met inbegrip van het traceren van activa en personeel.
  6. Identificeren en implementeren
    Identificeer gebieden die voor verbetering vatbaar zijn en voer voor elk daarvan een actieplan uit.
  7. Doelen stellen
    Stel een meetbaar doel om de marges voor elke procedure te verbeteren en houd toezicht op de vooruitgang.
  8. Betrek en communiceer
    Betrek iedereen erbij en communiceer successen!

Kleine Veranderingen, Grotere Winsten.

Zelfs voor een bescheiden 62 dollar per minuut, kunnen kleine vertragingen snel oplopen. Ook kleine veranderingen kunnen het scenario omkeren. Hier zijn vier voorbeelden1 van manieren om een efficiëntere OR te runnen en uw bedrijfsresultaat positief te beïnvloeden:

  1. Kies de juiste schorten en maskers
    Streepjes op jassen of gezichtsmaskers kunnen het gevolg zijn van het dragen van het verkeerde beschermingsniveau voor de procedure.
    Dit kan een oponthoud van 10-15 minuten veroorzaken om te stoppen, opnieuw te schrobben, masker te vervangen, opnieuw te kleden en handschoenen aan te doen.
    Kosten van uitstel: $620-$930
  2. Gebruik de juiste verpakking en verpakkingen
    Scheurtjes in de sterilisatiewikkel of beschadigde instrumentcontainers vereisen vervangende sets of hersterilisatie.
    Dit kan resulteren in een vertraging van 8-60 minuten voor flash-sterilisatie of tot een uur om een terminaal gesteriliseerde vervangset te verkrijgen.
    Kosten van vertraging: $496 – $3.720
  3. Volg uw activa
    Er gaat kostbare tijd verloren wanneer cruciale apparatuur of implantaten niet klaar of niet beschikbaar zijn om de procedure te starten.
    De tijd die nodig is om de vereiste apparatuur te vinden en voor te bereiden kan van 10 minuten tot uren oplopen.
    Kosten van vertraging: $620 – $$$$
  4. Traceer uw patiënten en personeel
    Wanneer leden van het chirurgisch team of patiënten niet klaar zijn, niet beschikbaar zijn of weg moeten tijdens de procedure — zal het werk stoppen (of niet beginnen) totdat het team compleet en klaar is.
    Dit kan leiden tot een vertraging van 10 minuten tot uren.
    Kosten van vertraging: $620 – $$$$

Tijd is geld.

Het aanpakken van inefficiënties in de OK is een van de meer productieve mogelijkheden om de kosten te verlagen en de winst in uw bedrijf te verhogen. Neem de tijd om je marges te beschermen.

Bronnen

  1. https://www.halyardhealth.eu/media/507670/Lose-Your-Margin-in-an-OR-Minute-NELS.pdf
  2. Van Winkle, Rachelle A., et al. Vertragingen in de operatiekamer: Zinvol gebruik in elektronische patiëntendossiers, CIN: Computers, Informatica, Verpleging. 2016:1.
  3. Girotto, J A., et al. Het optimaliseren van uw operatiekamer: Of, waarom grote, traditionele ziekenhuizen niet werken. Internationaal Tijdschrift voor Chirurgie. 2010; 8(5): 359-67. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1743919110000804
  4. Macario, Alex, Wat kost een minuut operatietijd? J Clin Anes. 2010; 22: 233-36. Beschikbaar op: http://ether.stanford.edu/asc1/documents/management2.pdf
  1. Gemiddelde van de Medicare-uitgaven voor chirurgie, ziekenhuisopname en herstel uit 2014, variërend van $16.500 tot $33.000 per episode. Centers for Medicare & Medicaid Services, Comprehensive Care for Joint Replacement Model. Beschikbaar op: https://innovation.cms.gov/initiatives/cjr
  2. Richter DL en Diduch DR. Vergelijking van de kosten van poliklinische versus klinische unicompartimentele knieartroplastie. Ortho J Sports Med. 2017 Mar;5(3), 2.
  3. Hayford T, Nelson L, Diorio A.. Projecting Hospitals’ Profit Margins Under Several Illustrative Scenarios, Working Paper Series 2016-04, Congressional Budget Office, pp. 16-17. Beschikbaar op http://www.cbo.gov/sites/default/files/114th-congress-2015-2016/workingpaper/51919-Hospital-Margins_WP.pdf

Categories:

OF Efficiëntie