Het kiezen van de juiste onderzoekshandschoen voor de taak

De barrièreprestaties van onderzoekshandschoenen op het werk kunnen verschillen, afhankelijk van het handschoenmateriaal en de uit te voeren taak. Overweeg de voordelen en beperkingen van deze materialen bij het kiezen van onderzoekshandschoenen voor elke situatie:

Natural Rubber LatexNitrileVinylPolychloroprene
Puncture resistance/durability
Comfort and tactile sensitivity✓ ✓✓ ✓
Resistance to chemo drugs and chemicals✓ ✓
Cost$$$$$$$$
Risk of Type 1 allergic reaction

Dankzij de evenwichtige eigenschappen, de betaalbare prijs en het feit dat er geen risico op latexallergieën is, is Nitril het belangrijkste materiaal voor onderzoekshandschoenen in de gezondheidszorg geworden.

Belangrijke factoren om te overwegen

ASTM-normen kunnen u helpen bepalen of uw handschoen de eigenschappen heeft die u voor elke toepassing nodig hebt. De normen voor de eigenschappen van nitrilonderzoekshandschoenen zijn opgenomen in ASTM D6319-10.1

  • Poedervrij. Gepoederde onderzoekshandschoenen zijn sinds 18 januari 2017 verboden door de FDA2 omdat ze een aanzienlijk risico inhouden voor patiënten en gezondheidswerkers. Zorg ervoor dat alle onderzoekshandschoenen poedervrij zijn.
  • Dikte (ASTM D3767). Kies de dikte van de handschoenen op basis van het risiconiveau. Dikkere handschoenen beschermen over het algemeen beter, maar bieden minder comfort en tastgevoel.
  • Lengte. Kies langere handschoenen als het blootgestelde gebied groter of onbekend is of als er een risico op kanalisatie is (vloeistoffen die tussen de manchet van de jas en de handschoen naar beneden stromen).
  • Treksterkte (ASTM D412). Streef naar een hoge treksterkte (de hoeveelheid kracht die op een handschoen wordt uitgeoefend tot ze breekt, genormaliseerd voor de dikte). Beschouw ook de kracht bij breuk, die niet genormaliseerd is voor de dikte. Dit geeft u een betere indruk van de duurzaamheid van de handschoen.
  • Uiteindelijke verlenging (ASTM D412). Zoek naar een hoge mate van rekbaarheid, zodat de handschoenen meegeven en niet breken wanneer ze tijdens een procedure onder druk komen te staan of blijven haken.

Weten over testnormen

Aan de hand van een hele reeks tests kan de bruikbaarheid van onderzoekshandschoenen in verschillende omgevingen en procedures worden vastgesteld.

  • Waterlektest (ASTM D5151) vult handschoenen met water om gaatjes op te sporen die de bescherming in gevaar brengen. Streef naar de laagst mogelijke waarde: AQL van 1,0 of lager.3
  • Virale penetratie (ASTM F1671-97b) – zorg ervoor dat de handschoenen die u kiest deze test met succes hebben doorstaan.
  • Chemotherapie Drugs testen keurt handschoenen voor dit speciale gebruik. De chemotherapiehandschoenen die u kiest, moeten volgens de recentste norm (ASTM D6978-05) worden getest met een groot aantal chemotherapiemiddelen. Doorbraaktijden moeten op de doos van de dispenser worden vermeld.

Verwant artikel

Bronnen

  1. De normen voor de kenmerken van onderzoekshandschoenen zijn vervat in ASTM D3578-05 voor natuurrubberlatex en D5250-06 voor vinyl.
  2. https://www.federalregister.gov/documents/2016/12/19/2016-30382/banned-devices-powdered-surgeons-gloves-powdered-patient-examination-gloves-and-absorbable-powder
  3. De ASTM-norm staat een AQL van maximum 2,5 toe voor onderzoekshandschoenen.

*Geregistreerd handelsmerk of handelsmerk van Halyard Health, Inc. of zijn filialen.
©2018 HYH. Alle rechten voorbehouden.

Opgelet: Deze handschoenen beschermen niet tegen hitte of vuur. Niet gebruiken bij toepassingen waarbij blootstelling aan vuur, vlammen of andere hitte optreedt.

Categories:

Handschoenen